Jumaat, 13 Januari 2012

Blogger Pakatan Rakyat Layak Menerima zakat.
Mufti Wilayah Persekutuan Datuk Wan Zahidi Wan Teh telah mempertahankan Menteri Penjaga Agama, Dato Jamil Khir Baharom dalam isu penyelewengan zakat. Kata Pakcik Mufti tu, Pemberian wang zakat kepada Menteri Penjaga Agama tu atas dasar asnaf Fisabilillah. Lantak kaulah Pakcik Mufti. Aku tahu kau tu dibela dan dipelihara oleh UMNO. Sapa tak kenal kau wahai Pakcik Mufti, bekas pegawai khas kpd Timbalan Perdana Menteri , Ghaffar Baba. Pakcik Mufti juga seorang ahli pemikir( think tank) UMNO.

Sebenarnya para blogger Pakatan Rakyat juga berhak dan layak menerima wang zakat kerana mereka dari kategori asnaf fisabilillah. Semua tahu para blogger Pakatan Rakyat adalah golongan pejuang yang gigih dan tabah menentang UMNO. Mereka mengorbankan masa dan tenaga untuk menjawab segala fitnah dari media-media belaan UMNO. Dan semua tahu, UMNO adalah sebuah parti warisan penjajah yang sentiasa memusuhi islam. Jadi, jelas lagi bersuluh, para blogger Pakatan Rakyat berhak menerima wang zakat.


Ahad, 8 Januari 2012

PAS pecat Hasan AliKUALA LUMPUR, 8 Jan: PAS Pusat dalam mesyuarat yang diadakan pada hari ini, telah membuat keputusan berdasarkan Fasal 82(9) iaitu memecat keahlian YB Dato’ Dr Hasan Mohd Ali (gambar) sebagai ahli PAS berkuatkuasa serta merta.

KENYATAAN MEDIA PRESIDEN PAS

Setelah mempertimbangkan segala pandangan yang diberikan oleh ahli-ahli jawatankuasa PAS Pusat dalam mesyuarat yang diadakan pada hari ini, PAS Pusat telah membuat keputusan berdasarkan Fasal 82(9) iaitu memecat keahlian YB Dato’ Dr Hasan Mohd Ali sebagai ahli PAS berkuatkuasa serta merta.

Keputusan ini dibuat berdasarkan kepada tindakan-tindakan YB Dato’ Hasan Ali yang menyalahi dan merugikan kepentingan Parti sebagaimana yang diperuntukkan dalam Perlembagaan PAS.

Sumber : Harakahdaily

Ulasan Jiwa Hamba:
Sepatutnya awal-awal lagi PAS pecat Hasan Ali.