Ahad, 24 Julai 2011

Ceita Warung Kopi
Warung Kopi, itulah tanda pengenalan blog aku. Sebut sahaja warung kopi, tentu anda akan terbayangkan kehidupan di kampung. Ia cukup popular satu masa dahulu. Mungkin ia layak dianggap sebagai retro walaupun bukan klasik. Hari ini, warung kopi masih wujud , cuma tidak sehebat dulu.

Warung Kopi bukan setakat tempat untuk minum kopi atau lain-lain minuman. Pelbagai fungsi yang dijalankan di situ kalau kita perhatikan. Bermain dam, itu antaranya. Tapi lebih menarik dari itu ia adalah medan untuk rakyat bersidang. Ia umpama Parlimen dan juga Dewan Undangan Negeri. Di sini, orang-orang kampung bebas bertikam lidah dan bersilat kata. Jangan anggap orang kampung buta politik . Malah, ada ketikanya ia jauh lebih matang dari penganalisis politik yang betaraf professor kangkung dari universiti terbilang. Jauh lebih bijak dari wakil-wakil rakyat bajingan yang hanya tahu mengumpul harta dan kekuasaan.

Warung kopi adalah nama blog aku. Aku akan membudayakan kehidupan dan amalan warung kopi di dalam penulisanku. Aku akan menulis tentang sukan,ekonomi dan apa sahaja termasuklah politik.

1 ulasan:

penaberkala berkata...

keep on writing
selamat berkongsi pendapat