Isnin, 1 Ogos 2011

MB Kedah dimasukkan ke IJN, jantung tersumbatKesihatan Menteri Besar Datuk Seri Azizan Abdul Razak yang dimasukkan di Institut Jantung Negara (IJN) di Kuala Lumpur untuk menjalani rawatan serta pemeriksaan jantung, tidak membimbangkan dan berada dalam keadaan stabil.

Menurut Setiausaha Akhbar beliau, Mohd Helmi Khalid, Azizan yang menghidap penyakit darah tinggi dimasukkan ke IJN Jumaat lalu selepas mengadu sakit jantung
"Doktor yang memeriksa beliau mendapati satu saluran ke jantungnya ada masalah (tersumbat) dan menasihatkan Menteri Besar tinggal lebih lama untuk dirawat, selain bagi menstabilkan tekanan darahnya.

"Kesihatan Menteri Besar dalam keadaan stabil sekarang, tetapi saya tidak tahu bila doktor akan membenarkan beliau keluar dari IJN," katanya ketika dihubungi.

Mohd Helmi berkata doktor juga tidak membenarkan Azizan menerima pelawat bagi mengelak gangguan terhadap proses rawatan dan membolehkan tekanan darah beliau kembali normal dengan lebih cepat.

Bagaimanapun, beliau berkata Sultan dan Sultanah Kedah serta beberapa anggota Exco kerajaan negeri itu sempat menziarahi Azizan di IJN hari ini.

Ulsan Jiwa Hamba.
Marilah kta semua umat islam mendoakan agar Ustaz Azizan segera pulih. Ya Allah, selamatkanlah ulama kesayangku ini.

Jiwa Hamba sangat geram dengan beberapa ekor blogger upahan umno yang menghina Ustaz Azizan yang sedang dirawat di IJN. Kepada blogger2 hina, perbanyakkan ibadatmu di bulan yang penuh berkat ini, dan jangan suka menghina ulama pewaris Nabi

3 ulasan:

Tokan berkata...

Ya Allah sembuhkanlah pemimpin kami...

Ringgo berkata...

semoga Allah memberi kesihatan yang baik kepada ustaz MB .. puak tu mmg mcm tu menghina tak kira sapa..

Jiwa Hamba berkata...

seluruh pencinta islam menyokong ustaz Azizan