Sabtu, 8 Oktober 2011

APABILA PERKASA DIPERKOSA.

(Bapak Katak Macam Orang Mati Pucuk Jer)


AKU sangkakan PERKASA ni kuat dan hebat. Tapi lemah lembut macam pondan. Sesetengahnya macam betina sundal kat lorong-lorong gelap sekitar Chow Kit. Huhuhu. PERKASA oh PERKASA! Sudahlah pondan, Mursyidul Amnya pulak (Bapak Katak) asyik tidur jer di Dewan Rakyat. Berahim Ali oh Berahim Ali, tidurlah kamu sebelum kamu ditidurkan buat selama-lamanya.

Terbaru di Rembau, macam betina sundal, geng-geng PERKASA lari lintang pukang bila dikejar oleh ahli SAMM dan UNIT AMAL. Huhuhu, penakut nak mampus PERKASA ni. Dengar cerita Bapak Katak selaku Mursyidul Am PERKASA serba tak kena sekarang ni. Mandi tak basah, tidur pun tak lena. Sialp-siap haribulan boleh mampus Bapak Katak sedikit masa lagi.

Dulu bukan main angkuh Si Bapak Katak ni, siap mengistiharkan diri sebagai Salahudin Al-Ayubi, tapi sekarang ni lemah longlai macam kena sondol babi. Huhuhu. Suami Rasmah yang bernama Najib atau nama glamournya MAT MONGGOL pun tidak pernah menyangka anjing-anjing belaannya sudah tidak PERKASA lagi.

Disebabkan PERKASA sudah tidak PERKASA, maka bermula saat ini PERTUBUHAN PERIBUMI PERKASA akan mengalami penjenamaan semula. Nama barunya ialah PERSETUBUHAN PERIBUMI diPERKOSA(PERKOSA).

Lebih Ramai NGO Akan Pertahan Abg Mat di Segamat Isnin Ini 10hb Oktober


Alhamdulillah, Abg Mat Sabu tetap hadir ke Rembau dengan selamat walaupun diancam oleh puak-puak yang serba-serbi tidak bertamadun. Di atas kawalan keselamatan yang baik dari SAMM dan Unit Amal, semua program berjalan lancar di pentas walaupun terdapat kekecohan diluar pagar tempat ceramah.
Kedatangan lalat sememangnya tidak diundang.

Cubaan untuk membuat kacau menjadi sebaliknya apabila puak PERKAKAS yang datang berarak hanya seramai lebih kurang 20-30 orang bertempiaran lari hampir 2kilometer. Ini berikutan kerjasama utuh di antara SAMM dan Unit Alam bersama penduduk tempatan mula bergerak ke arah puak pengacau. Habis semua banner-banner berkos tinggi yang dibawa berarak oleh puak pengacau ditinggalkan di atas jalan. Lintang pukang mereka lari seolah-olah tak cukup tanah, walaupun sebelumnya menggelarkan diri mereka pahlawan. Ini pahlawan tahi kucing! Mungkin mereka akan gunakan efek ubat batuk sebagai alasan mengapa mereka cabut lari.

Pertembungan kali ini tidak seperti apa yang berlaku di Seremban tempohari. Puak pengacau tidak sesekali berani mengambil risiko membaling batu kerana jumlah mereka jauh lebih kecil berbanding anak muda dan penduduk tempatan yang bangkit pertahankan Md Sabu yang ketika itu duduk di pentas ceramah. Syabas kepada penduduk tempatan kerana bermatian pertahan Md Sabu, yang dialu-alukan sebagai tetamu kehormat.

Merujuk dari akhbar Sinar 6 Oktober 2011, puak ‘geng jahat’ mengeluarkan kenyataan mahu mengumpul sejumlah seribu bekas perajurit bersama mereka. Nyata ‘geng jahat’ tidak diberi sambutan oleh golongan bekas perajurit malah ramai juga bekas perajurit yang hadir terus mendengar ceramah Md Sabu. Perajurit juga bersama Mat Sabu kerana jika ruyung sejarah tidak dipecah oleh beliau, maka bekas-bekas perajurit ini pastinya kurang diberi perhatian sepertimana yang dilaporkan – 70% dari mereka hidup menderita.

Perkasa dah lari meninggalkan panji berupa banner-banner yang mahal. Itulah lemahnya jika datang dengan niat dan tujuan yang jahat, itulah natijahnya ketika hadir hanya berikhlaskan wang ringgit. Banner-banner tersebut kemudiannya dirampas selepas ditinggalkan berterabur di atas jalan. Ada di antara mereka yang keciciran handphone jenis nokia edisi paling cokia buat penyendal pintu, aduhai rata-rata pencacai yang hadir itu juga orang yang susah serba ketinggalan. Kalau sokong Umno BN menjadikan pencacai ini kaya-raya, itu tidaklah mengapa.

Kekecohan berterusan di kawasan yang agak jauh dari tapak ceramah yang juga dipenuhi wanita dan kanak-kanak. Ini merupakan satu kejayaan buat SAMM, Unit Amal dan penduduk tempatan kerana dari sudut ini walau pembaling batu bertaraf olimpik sekalipun tidak mampu sampai batunya di tapak ceramah.

PERKASA berkumpul tidak mahu pulang dan kembali berterabur lari apabila kami menghampiri. Begitulah keadaan berulang kali berlaku.

Akhirnya che’GuBard meninggalkan pentas dan tampil ke zon kekecohan untuk selesai masalah. Sebagai perunding berkaliber dan dihormati, puak pencacai diberi peluang menghantar wakil bagi menyerahkan memorandum kepada Abg Mat.
Sifirnya mudah, kita cukup bertamadun untuk berbincang dan penyerahan memorandum adalah suatu yang tidak perlu dihalang.

Namun di atas ancaman awal dan kejadian baling batu di Seremban, keadaan itu memaksa SAMM dan Unit Amal memastikan kedudukkan Perkasa jauh dari pimpinan dan orang awam di tapak ceramah. Difahamkan ketika itu Abg Mat telah sedia untuk menerima memorandum.

Selaku pemimpin yang cukup berpengalaman menghadapi pelbagai krisis serta konfrontasi, che’GuBard berjaya mengawal keadaan lalu membenarkan 2 orang wakil dari Perkasa bagi menghantar memorandum. Che’GuBard juga meletakkan tanggungjawab penuh supaya kedua-dua wakil tersebut tidak diapa-apakan.
Hasilnya kedua-dua wakil Perkasa itu berjaya dibawa masuk bertemu Abg Mat dan turut menyerahkan memorandum.

Namun mereka ‘dibasuh’ kaw-kaw oleh Abg Mat dalam pertemuan itu. Abg Mat tidak bagi peluang selain memberi tarbiyah tentang apa yang sebenarnya berlaku dan menyindir keras salah seorang wakil berusia muda kerana tidak berusaha mencari kebenaran selain hanya tertumpu kepada Utusan dan TV3. Tertekan dengan pidato Abg Mat hingga apa jua yang mereka celah dijawab kemas oleh Abg Mat, kedua-dua wakil akhirnya meminta maaf kepada Abg Mat sebelum mereka beredar. Dengan muka yang pucat wakil-wakil pencacai meninggalkan tapak ceramah juga diiringi oleh che’GuBard dan SAMM bagi memastikan ‘tetamu’ tidak diundang ini berjaya keluar.

Selesai semua masalah, program ceramah diteruskan. Kelantangan che’GuBard dan Abg Mat berpidato sedikit pun tidak terjejas dengan kejadian sebentar tadi. Dari aspek ini dapat kita lihat bahawa kehadiran puak pengacau untuk mengganggu majlis adalah satu usaha yang GAGAL dan memalukan melayu Umno.
Difahamkan juga beberapa laporan polis telah dibuat kerana kononnya ada di antara pencacai-pencacai barua British ini tercedera. Itu mereka punya pasal sebab masuk kawasan orang mencari pasal. Ketika lari lintang pukang, ada antara mereka yang terjatuh dan ada juga yang tersembam ke dalam longkang. Nasib kau lah labu.

Ada juga seorang aktivis blogger yang dipukul dari belakang menggunakan haler (pembesar suara). Tetapi sebab itu blogger aktivis fisabiLillah, maka Allah pun turut melindungi pejuang jalanNya dan ia sedikit pun tidak terkesan. Cuma sedikit hairan Perkasa yang kononnya berani, rupanya hanya berani memukul dari belakang dan menggunakan haler sebagai senjata.

Justeru itu, sebagai sebuah negara yang punya undang-undang, Abg Mat akan tetap menyampaikan pidatonya di bumi mana sekalipun. Sesungguhnya rakyat terbanyak bersama Pakatan Rakyat, ia termasuklah bekas-bekas perajurit yang menunjukkan signal jelas tiada ruang buat pencacai menghasut mereka. Allah juga bersama pejuang yang menegakkan jalanNya!!

Kepada para pembaca yang budiman, tidakkah anda tertanya-tanya di manakah gerangannya pak polisi?? Barangkali tertelan ubat batuk gamaknya…

4 ulasan:

ArulchelseA berkata...

ni suria perkasa tido.. kih kih kih

Tanpa Nama berkata...

salahuddin al ayubi?............................................................................................................................................................... KAH KAH KAH..senak perut aku gelak KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAHAK

pena marhaen berkata...

Hahaha..makan ubat banyak sangat katak ni..tu yang tido tu...tengah mimpi cari tiket nak bertanding di Pasir Mas la tuh...hahahah..

JAKA berkata...

si katak ni byk tgk doraemon.

berangan2 nk jadi hero melayu. berangan nk jadi panglima jihad selendang merah.

ada hati nk jadi salahuddin al ayubi.

masa BERSIH 2.0 dia suruh cina dok rumah simpan makanan byk. bila tarikh berhimpun dia yg dok rumah makan byk then tido.

sebelum nk jadi salahudin al ayubi, tengok dulu muka kat cermin. tgk saiz perut tu yg dah nk meletup.

seorg mujahid mesti kuat agamanya. tidak menyalak tapi beradab. kuat ibadah siang mlm dan tgh malam. kuat puasa sunat. byk ilmu agama.

tapi katak ni kuat tido, makan dan menyalak.

insaf lah....cukup2 lah jadi pelawak anjuran mamakthir tu.

memalukan bangsa melayu saja.